Saturday, May 18, 2024
HomeΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕΞεκίνησε το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού

Ξεκίνησε το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού

Ξεκίνησε και επίσημα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 το μεγάλο έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού του Πόρου.

Με την έναρξη του έργου, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, παρέδωσε τα κλειδιά των εγκαταστάσεων στον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου (Ηλέκτωρ – Θαλλής), η οποία ξεκίνησε ήδη εργασίες καθαρισμών στον χώρο της μονάδας και σκαναρίσματος του υπεδάφους στην παραλιακή οδό της Σφαιρίας.

Εκτός από τα προφανή οφέλη που θα προκύψουν για το νησί μας από την αποκατάσταση των προβλημάτων που το ταλαιπωρούν από το 2008, όταν και ξεκίνησε την λειτουργία του ο Βιολογικός, ο Δήμος Πόρου επωφελείται άμεσα και από την πλήρη ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας της μονάδας, των αντλιοστασίων και του δικτύου του Βιολογικού από την ανάδοχο κοινοπραξία, γεγονός που σημαίνει ότι απαλλάσσεται για τα επόμενα 6 χρόνια (2,5 κατασκευή + 3,5 λειτουργία) από την δυσκολότερη και πλέον δαπανηρή αρμοδιότητά του.

Τέλος, για την χρηματοδότηση της προκαταβολής του έργου και της διαδικασίας δημοπράτησης που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, ο κ. Δημητριάδης υπέγραψε σήμερα δύο ακόμα πρόσθετες πράξεις δανεισμού (με αποπληρωμή μέσω του Προγράμματος Α. Τρίτσης του ΥΠ.ΕΣ.) με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments