Sunday, May 5, 2024
HomeΑΠΟΨΕΙΣ50 χρόνια μοναξιά - Άρθρο του Γιάννη Ντούσκου

50 χρόνια μοναξιά – Άρθρο του Γιάννη Ντούσκου

Τόσα χρόνια παρήλθαν μέχρι τη δημιουργία του Δημοτικού Γυμναστηρίου Πόρου.

Με αφορμή ένα άρθρο του Δήμαρχου Πόρου Ι. Δημητριάδη στην πιο πρόσφατη έκδοση της  εφημερίδας “Νέα του Πόρου”, στη σελ. 15 σημείο Γ, αναφέρει ότι: “σε περίπτωση που το αίτημα για τη σύναψη της Ανωτέρω Προγραμματικής σύμβασης απορριφθεί (σσ. προφανώς από το Γ.Ε.Ν.), το Δ.Σ. ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση αδειοδότηση … της κατασκευής του προβλεπόμενου στο Β.Δ. 106/1972 (ΦΕΚ 29/Α) γηπέδου, καθώς και κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο αιγιαλού στην περιοχή Αγ. Στεφάνου …”.
Έτσι επί πενήντα χρόνια από τότε που βγήκε αυτή η απόφαση, όλοι οι Δήμαρχοι μέχρι σήμερα παρακαλούσαν τον εκάστοτε Διοικητή του Κ.Ε. Πόρου να τους παραχωρεί στα “μουλωχτά” τη χρήση του γηπέδου.

Πρέπει επιτέλους ο σημερινός Δήμαρχος να μην επιμείνει ακόμη στην υπογραφή “Προγραμματικής Σύμβασης” με το Γ.Ε.Ν. που κατά τη γνώμη μου δε θα γίνει ποτέ, αλλά να προχωρήσει αμέσως στην κατασκευή του Γηπέδου με τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις διάφορες υπηρεσίες.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που προβλέπονται σε αυτόν τον Νόμο, θα είναι γήπεδο ποδοσφαίρου, διάδρομος για τους αγώνες στίβου και εξέδρες που χρησιμοποιούνται για αποδυτήρια κτλ.

Επίσης, αυτό το Δημοτικό Γυμναστήριο θα χρησιμοποιείται για παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες κτλ.

Σημ.: Αυτά τα μπαζώματα έγιναν με την έγκριση αυτού του Νόμου και δεν ανήκουν σε κανένα ιδιώτη, όπως προσπάθησαν να τα οικειοποιηθούν κάποιοι επίδοξοι καταπατητές.

Συν.: Υποβάλω 1) τον νόμο με το ΦΕΚ που αφορά την κατασκευή Δημοτικού Γυμναστηρίου και 2) το τοπογραφικό υπόβαθρο της Δ.Τ.Υ. Νομαρχίας Πειραιά που τον συνοδεύει, από το προσωπικό μου αρχείο, και 3) κτηματολογικό τοπογραφικό και κτηματολογικό πίνακα Α και Β του Δήμου Πόρου, από το προσωπικό μου αρχείο.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments