Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της νυχτερινής σύνδεσης Πόρου – Γαλατά, καθώς με ανακοίνωση τους, τόσο το Σωματείο Λεμβούχων, όσο και ο Δήμος Πόρου, ενημέρωσαν το επιβατικό κοινό ότι επιστρέφουν τα νυχτερινά δρομολόγια μόνο τις Παρασκευές και τα Σάββατα, κάτι που ίσχυε έτσι κι αλλιώς μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου όπου τα δρομολόγια σταμάτησαν απροειδοποίητα και δίχως επίσημη ενημέρωση για περίπου ένα μήνα.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είχε συζητηθεί σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από ερωτήσεις μελών της παράταξης της μειοψηφίας.
Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου, σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της μειοψηφίας Κωνσταντίνας Καραμάνη – Μοσχογιάννη σχετικά με την απροειδοποίητη διακοπή των νυχτερινών δρομολογίων Παρασκευή και Σάββατο, ο Δήμαρχος Πόρου Γ. Κουτουζής είχε απαντήσει ότι δεν γινόταν να γίνει κάποια κίνηση γιατί δεν είχε γίνει η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και ότι τις επόμενες ημέρες θα γινόταν ανάθεση για καθημερινή 24ωρη εκτέλεση δρομολογίων.
Δείτε στο ακόλουθο βίντεο, τον σχετικό διάλογο από το λεπτό 6′ 44″
Σε επόμενη συνεδρίαση στις 20 Φεβρουαρίου, και ενώ μέχρι εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε από τον Δήμο ή το Σωματείο ενημέρωση για την προαναγγελθείσα έναρξη των 24ωρων δρομολογίων, το θέμα επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος ζήτησε να γίνει επίσημη ενημέρωση για το θέμα και επεσήμανε στον Δήμαρχο ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου εξακολουθούν να είναι αναρτημένα τα δρομολόγια του 2023 αποπροσανατολίζοντας το επιβατικό κοινό.
Απαντώντας ο κ. Κουτουζής δήλωσε ότι έχουν γίνει συναντήσεις με το Σωματείο Λεμβούχων και ότι ο Δήμος έχει έρθει σε συμφωνία με τους λεμβούχους, για την εκτέλεση 24ώρων δρομολογίων από την 1η Μαρτίου, μέχρι το τέλος Απριλίου. “Θα ανακοινωθεί μόλις υπογραφεί η σύμβαση” είχε δηλώσει ο κ. Κουτουζής.
Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τον σχετικό διάλογο από το λεπτό 9′ 30″
Από την συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου, η Δημοτική Αρχή δεν εξέδωσε καμία ενημέρωση για το θέμα ενώ δεν διορθώθηκε ούτε η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου και φτάνουμε στις 6 Μαρτίου, όπου ανακοινώνεται ότι το πρόβλημα των καθημερινών νυχτερινών δρομολογίων παραμένει, καθώς προφανώς η προσπάθεια ανάθεσης σε λεμβούχους ναυάγησε και ότι επανέρχεται η προτέρα, του Φεβρουαρίου κατάσταση, με 24ώρα δρομολόγια μόνο κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Ακολουθεί η σημερινή ενημέρωση του Δήμου Πόρου:
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΗΛ: 22 983 20 500
e-mail : info@poros.gr
06/03/2024
Θέμα: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΑΝΤΖΑΣ ΠΟΡΟΥ – ΓΑΛΑΤΑ
Προς ενημέρωση του επιβατηγού κοινού.
O Δήμος Πόρου ανακοινώνει ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα εκτελούνται δρομολόγια λάντζας Πόρου – Γαλατά καθ’ όλο το 24ώρο.
Μετά από επαφές της δημοτικής Αρχής και απόφασης της λιμενικής Αρχής του Πόρου, η δρομολόγηση κατέστη δυνατή προς εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τις νυχτερινές ώρες,
τις ημέρες που παρατηρείται αυξημένη κίνηση.
Υπενθυμίζεται στους επιβάτες ότι από Κυριακή έως Πέμπτη, υπάρχει για το διάστημα (00:30-05:00) Λάντζα Ασφαλείας, η οποία δύναται να πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο σε περίπτωση ανάγκης.