Monday, May 20, 2024
HomeΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕΓ. Δημητριάδης: Νεότερη ενημέρωση για το θέμα της παράνομης σκαλωσιάς στο Γυμνάσιο...

Γ. Δημητριάδης: Νεότερη ενημέρωση για το θέμα της παράνομης σκαλωσιάς στο Γυμνάσιο – Μπαράζ ψεμάτων από τον Δήμαρχο

Μπαράζ ανακοινώσεων για το θέμα της παράνομης σκαλωσιάς στο προαύλιο του Γυμνασίου Πόρου. Μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Γιώργου Κουτουζή, ο επικεφαλής της Μειοψηφίας Γιάννης Δημητριάδης εξέδωσε την ακόλουθη αναλυτική ενημέρωση ρίχνοντας φως σε περισσότερες πτυχές του θέματος, ενώ αναφέρονται και πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες ενέργειες του Δήμου Πόρου, που περιέργως δεν συμπεριλήφθηκαν στο δελτίο τύπου του δήμου. 

Διαβάστε αναλυτικά την ενημέρωση του κ. Δημητριάδη: 

“ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΜΠΑΡΑΖ ΨΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Σε συνέχεια της χθεσινής δημοσίευσης σχετικά με την σκαλωσιά που τοποθετήθηκε παράνομα στην αυλή του Γυμνασίου Πόρου, ενημερώνουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Χρ. Λίτσας, ο οποίος παραμένει Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και της Δημ. Επιτροπής Παιδείας αφού η νέα δημοτική αρχή δεν έχει προβεί στην εκ νέου συγκρότησή τους, κλήθηκε σήμερα το πρωί από τον Δήμαρχο κ. Γ. Κουτουζή στο γραφείο του, όπου ενημερώθηκε για τα εξής:

1) Ότι σε αυτοψία που διενεργήθηκε νωρίτερα από τον Προϊστάμενο της Τεχν. Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι η σκαλωσιά, εκτός του ότι τοποθετήθηκε παράνομα, δεν πληροί ούτε τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν οριστεί από την Πολεοδομία,

2) Ότι το θέμα θα διαβιβαστεί στην 2βάθμια Σχολική Επιτροπή, προκειμένου να λάβει αρμοδίως εισηγητική Απόφαση για την αδειοδότηση της τοποθέτησης όπως προβλέπει ο νόμος.

Στην συνέχεια, ωστόσο, διαβιβάστηκε στον κ. Λίτσα από τον Δήμο αίτηση του ιδιώτη μηχανικού του έργου, με την οποία ζητάει την άδεια πρόσβασης στον χώρο για «προσαρμογή» της σκαλωσιάς αντί για άδεια για την τοποθέτησή της, ενώ δεν διαβιβάστηκε εισήγηση της δημοτικής αρχής επί του αιτήματος (δηλαδή του Δημάρχου ή της εντεταλμένης συμβούλου Παιδείας Ελ. Κουτουζή). Ενεργώντας άμεσα, ο κος Λίτσας συγκάλεσε την Επιτροπή, η οποία έλαβε ήδη Απόφαση με την οποία εισηγείται την άμεση απομάκρυνση της σκαλωσιάς αύριο Πέμπτη 25.1.2024 μετά το πέρας των μαθημάτων, με παράλληλη απαγόρευση της χρήσης της αυλής έως τότε, ενώ όμοια Απόφαση θα λάβει αύριο και η Δημ. Επιτροπή Παιδείας που θα συνεδριάσει επειγόντως το πρωί.

Και ενώ οι ανωτέρω διαδικασίες και οι Επιτροπές λειτουργούν χάρη στην αίσθηση καθήκοντος των στελεχών μας και η νέα δημοτική αρχή αδυνατεί ακόμα να τις κινήσει… Και ενώ ο Δήμαρχος κατά χθεσινή δήλωσή του δεν γνωρίζει τι γίνεται στα Σχολεία του Πόρου… Και ενώ χάρη στην δική μου ενημέρωση χθες πήρε χαμπάρι ότι έχει τοποθετηθεί σκαλωσιά στην αυλή του Γυμνασίου (παράνομα όπως απάντησε) και ότι τμήμα της κατέρρευσε από τον αέρα… Και ενώ από την μεριά μας ως αντιπολίτευση δεν κάνουμε καταγγελίες σε αρχές και απλώς προσπαθούμε να προλάβουμε τα χειρότερα…

Τι κάνει ο νέος Δήμαρχος; Αντί να πει ένα «ευχαριστώ» ή έστω να κάνει μια αυτοκριτική ή έστω να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα γεγονότα και να ζητήσει ανοχή λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του, βγάζει ανακοίνωση σήμερα και με τον προσφιλή του τρόπο λέει ένα κάρο ψέματα, που πραγματικά είναι δύσκολο να τα βάλει κανείς σε μια σειρά και να τα αντιμετωπίσει.

Θα πω μόνο ότι είναι λυπηρό ότι ο κ. Κουτουζής προτίμησε να παρουσιαστεί ως ψεύτης σε 100 περίπου παιδιά του Γυμνασίου, σε όλο το διδακτικό προσωπικό και στους γονείς, που «άπαντες» είναι μάρτυρες ότι η πτώση έγινε λίγο μετά το διάλειμμα την Δευτέρα, προκειμένου να δώσει στους φανατικούς του την χαρά να διαβάσουν ότι με διαψεύδει για το συμβάν! Λες και θα είχε διαφορά για την σοβαρότητα του θέματος αν τα τμήματα της σκαλωσιάς είχαν πέσει πράγματι την Κυριακή όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κουτουζής και όχι την Δευτέρα όπως ενημέρωσα εγώ και όπως συνέβη στην αλήθεια;

Αλλά, όπως στρώνει κανείς κοιμάται και έτσι την απάντηση την έδωσε ευγενικά η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του Δημάρχου δεν βρίσκει κανείς την λέξη «παράνομα» την οποία τόνισε επανειλημμένα χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε η ενημέρωση περιλαμβάνει την σημερινή διαπίστωση της Τ.Υ. ότι η σκαλωσιά δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, ούτε ότι διαβιβάστηκε το μεσημέρι αίτημα στην Σχολική Επιτροπή για την «προσαρμογή» των τεχνικών προδιαγραφών της.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε όπως ακριβώς τα φοβόμασταν…”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments