Monday, May 20, 2024
HomeΠΟΡΟΣΑναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας το Δ.Σ. Πόρου - Στον άερα η ενίσχυση...

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας το Δ.Σ. Πόρου – Στον άερα η ενίσχυση των απόρων δημοτών

Λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου. 

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν ως συνήθως όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης Στρατηγού, ενώ αυτή τη φορά απουσίαζαν και όλοι οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι καθώς και μια σύμβουλος της πλειοψηφίας. 

Τα θέματα προς συζήτηση αφορούσαν την έγκριση του ισολογισμού του 2016, την έγκριση της ενίσχυσης απόρων δημοτών με είδη διατροφής εν όψει Χριστουγέννων, τον ορισμό του υπευθύνου ειδικού λογαριασμού για το εν εξελίξει έργο ενεργειακής αναβάθμισης της Χατζοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ μια ειδική συνεδρίαση αφορούσε το Κληροδότημα Δουζίνα.

Στη σύντομη ζωντανή μετάδοση μέσα από την σελίδα Δήμος Πόρου – Ζωντανές Συνδέσεις, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, εξέφρασε την αγανάκτηση του για την μεθοδευμένη απουσία των συμβούλων της παράταξης του νέο-εκλεγέντα Δημάρχου Γ. Κουτουζή, δηλώνοντας πως τα θέματα της συνεδρίασης είναι σημαντικά για την λειτουργία του Δήμου και την κοινωνία του Πόρου, αλλά και για την δημοτική αρχή που θα παραλάβει από την 1η Ιανουαρίου.  

“Επειδή μάθαμε τυχαία ότι ο κ. Κουτουζής βρίσκεται σε ένα σεμινάριο στην Αθήνα, τον πήραμε τηλέφωνο και τον παρακαλέσαμε να φροντίσει να είναι εδώ ένας τουλάχιστον σύμβουλος από την παράταξή του και εκείνος διαβεβαίωσε ότι θα το φροντίσει, ωστόσο τελικά δεν ήρθε κανένας. Από την μεριά μας, λείπει για δεύτερη φορά μόνο ένα άτομο επειδή βρίσκεται σε ταξίδι. “Τόσα χρόνια είμαστε όλοι πάντα εδώ και όποτε έχει τύχει να λείπει ένας για λόγους ανωτέρας βίας, βρίσκουν ευκαιρία όλοι της μειοψηφίας να μην έρχονται για να μην γίνει απαρτία και να μην εγκρίνονται σημαντικές αποφάσεις” σημείωσε ο κ. Δημητριάδης. 

“Πριν τις εκλογές έβαζαν συνειδητά τρικλοποδιές και εμπόδια στο έργο του Δήμου. Ό,τι προσπαθούμε να καταφέρουμε από τις 8 Οκτωβρίου και μετά, είναι οφέλη που θα βρεθούν στα χέρια των επόμενων” δήλωσε ο κ. Δημητριάδης. Και συμπλήρωσε ότι στην πρόσφατη συνάντηση του με τον κ. Κουτουζή στο Δημαρχείο, ο τελευταίος τον ρώτησε αν θα εγκριθεί έγκαιρα ο Προϋπολογισμός του 2024, προκειμένου από τον Γενάρη όλες οι διαδικασίες του Δήμου να μπορούν να κινηθούν χωρίς καθυστερήσεις και ο κ. Δημητριάδης τον διαβεβαίωσε ότι όλες οι αναγκαίες Αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή θα εγκριθούν έγκαιρα όπως κάθε χρόνο, πράγμα που ήδη έλαβε χώρα στις συνεδριάσεις των δύο Οργάνων την προηγούμενη βδομάδα.

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής αποδεσμεύει τους σύμβουλους του από την εντολή που ίσχυε επί 9 χρόνια να μην απουσιάζουν από τα δημοτικά συμβούλια, εκτός αν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας. Εννέα χρόνια ανταποκριθήκαμε με υπευθυνότητα στα καθήκοντά μας, αλλά οι ψηφοφόροι επέλεξαν να τους διοικήσει μια παράταξη που τόσο πριν τις εκλογές, όσο και μετά, δεν έρχεται επίτηδες στα δημοτικά συμβούλια για να προκαλέσει αδυναμία επίτευξης απαρτίας. Αλλά αυτή είναι η επιλογή της κοινωνίας του Πόρου και όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε”, συμπλήρωσε ο κ. Δημητριάδης.

“Να δούμε πώς θα κάνουμε απαρτία για τον Προϋπολογισμό” δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ενίσχυσης των απόρων δημοτών ανέφερε ότι λόγω της μη-έγκρισης της Απόφασης ο Δήμος κινδυνεύει να μην προλάβει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Δείτε το βίντεο: 

Γ. Κουτουζής: Λείπαμε σε σεμινάριο 

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής, με ανάρτηση του σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, επιβεβαιώνει αυτά που ανέφερε ο κ. Δημητριάδης για τους λόγους της απουσίας του, αναφέροντας ότι χθες Πέμπτη 23/11/2023 αλλά και σήμερα Παρασκευή τόσο ο ίδιος, όσο  και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης τους βρίσκονται σε σεμινάρια οικονομικού χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο, ότι από τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους που έθεσαν υποψηφιότητα και βρίσκονται στην παράταξη του κ. Κουτουζή, μόνο ο ίδιος και η κα. Αγγελική Μακρή εκλέχθηκαν και δικαιολογούνται για την απουσία τους στο σεμινάριο. Οι κ.κ. Γκιών, Μούγιος και Ταρταράκης, δεν εκλέχθηκαν ως σύμβουλοι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Κουτουζή: 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments