Monday, May 20, 2024
HomeΠΟΡΟΣΓια "αλαζονεία, αυταρχισμό και χαστούκια" κατηγορεί Σπυρίδωνα, Στρατηγό και Σολομωνίδη ο νέος...

Για “αλαζονεία, αυταρχισμό και χαστούκια” κατηγορεί Σπυρίδωνα, Στρατηγό και Σολομωνίδη ο νέος δήμαρχος Πόρου Γ. Κουτουζής 

Σε μια έντονη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου μια δήλωση του εκλεγμένου δημάρχου Πόρου Γιώργου Κουτουζή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση και συζητήσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτουζής με μία δημοσίευσή του στο Facebook στις 5 Νοεμβρίου είχε γράψει μεταξύ άλλων: “Ο κόσμος διψά για έργα στο νησί μας. Και εγώ το ίδιο περισσότερο από όλους σας! Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς πνίγουνΈχετε δει αλαζονεία. Έχετε δει αυταρχισμό. Έχετε δει χαστούκια.”.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης ρώτησε τον κ. Κουτουζή αν έχει να του καταλογίσει κάποια συγκεκριμένη αλαζονική ή αυταρχική συμπεριφορά και τόνισε ότι ειδικά μετά τις εκλογές έχει φροντίσει να είναι ιδιαίτερα μετριοπαθής, όπως άλλωστε ήταν και στην προεκλογική περίοδο.

Απαντώντας, ο κ. Κουτουζής διευκρίνισε πως στην δημοσίευσή του δεν αναφερόταν προσωπικά στον κ. Δημητριάδη και την σημερινή δημοτική αρχή, αλλά γενικά σε όλους τους Δημάρχους του παρελθόντος και αυτό που εννοούσε είναι ότι ο ίδιος ως δήμαρχος θα βρίσκεται κοντά στον κόσμο.

Ο κ. Δημητριάδης, απάντησε ότι βρίσκει μια τέτοια δήλωση έναν μήνα μετά τις εκλογές ως αψυχολόγητη και τελείως ανακόλουθη σε ό,τι αφορά τις προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Κουτουζή για τους προηγούμενους δημάρχους. Κι αυτό γιατί ο κ. Κουτουζής στην κεντρική προεκλογική ομιλία του είχε εκθειάσει τον κ. Σπυρίδωνα και τον κ. Στρατηγό, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα είναι ο συνεχιστής τους. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, μέχρι τότε ο κ. Κουτουζής ήταν επί χρόνια επικριτικός απέναντι στους δύο πρώην δημάρχους και επομένως το γεγονός ότι σήμερα τους κατηγορεί και πάλι αποτελεί την δεύτερη αλλαγή, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, της άποψης που εκφράζει δημόσια για αυτούς. Σαν να μην έφτανε αυτό, αντιδρώντας στον σχολιασμό του κ. Δημητριάδη ο κ. Κουτουζής διευκρίνισε στην συνέχεια ότι συμπεριλαμβάνει και τον Στέλιο Σολομωνίδη στους δημάρχους στους οποίους αναφερόταν η δήλωσή του.

Ακολουθεί ο σχετικός διάλογος:

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: “Κύριε Κουτουζή τόσα χρόνια που ήμασταν συνεργάτες, λέγατε τα χειρότερα για τον κ. Σπυρίδωνα και τον κ. Στρατηγό. Σε δύο εκλογές ήρθατε μαζί μου απέναντι τους. Στην προεκλογική σας ομιλία βγήκατε και τους εκθειάσατε. Και σήμερα μου λέτε ότι η δήλωση σας αυτή (ΣΗΜ.: περί αλαζονείας και αυταρχισμού) αναφερόταν στον κ. Σπυρίδωνα και τον κ. Στρατηγό… Ξανά τούμπα και εκεί…”.

ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ: “Και στον κ. Σολομωνίδη και σε όλους των τελευταίων 60 χρόνων”!

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: “Και στον κ. Σολομωνίδη! Μπράβο κ. Κουτουζή! Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο αυταρχισμός, τα χαστούκια και η αλαζονεία απευθύνονταν όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στον κ. Στρατηγό, τον κ. Σπυρίδωνα και τον μακαρίτη τον Σολομωνίδη. Και ήρθε ο κ. Κουτουζής για να δώσει τέλος σε αυτά…”.

Δείτε τον διάλογο από το λεπτό 13′.35″.

Ακολουθεί το απόσπασμα από την προεκλογική ομιλία του κ. Κουτουζή αναφορικά με τους προηγούμενους Δημάρχους:

“Ανδρώθηκα ανάμεσα σε παλιούς Ποριώτες και Δημάρχους με μεγάλο ειδικό βάρος! Στα μικρά μου χρόνια θυμάμαι τον ιστορικό Δήμαρχο, τον Τάκη τον Μανιάτη για το τεράστιο έργο του. Ήταν αυτός που ξεκίνησε τη μετατροπή του Πόρου από ένα αγροτικό ψαράδικο ψαράδικο σε τουριστικό προορισμό. Τον θείο μου τον Παναγιώτη τον Σαμπάνη που μου ζύμωσε την τόλμη και την αγωνιστικότητα για το καλό του Πόρου. Στην ιστορία έχει μείνει η μεταφορά του νερού από την Τροιζήνα στον Πόρο. Ο αείμνηστος Στέλιος Σολομωνίδης που ενέπνευσε την προσφορά και την ανιδιοτέλεια και την άφησε παρακαταθήκη σε όλους του Ποριώτες. Τον Σπύρο τον Σπυρίδωνα, τον επί 4 τετραετίες δήμαρχο με τεράστιο έργο, απλό μετρήσιμο και λειτουργικό έως τις μέρες μας, που μετέτρεψε τον Δήμο μας σε ένα σύγχρονο αυτοδιοικητικό όργανο. Και τέλος τον παιδικό μου φίλο και συμμαθητή, τον Δημήτρη τον Στρατηγό, που ανέλαβε τον Δήμο σε μια δύσκολη στιγμή και παρόλα αυτά ολοκλήρωσε και άφησε παρακαταθήκη ακόμα περισσότερο αναπτυξιακό έργο και μελέτες που δεν εκτελέστηκαν ποτέ. Αυτούς έχω πρότυπο, αυτοί είναι το παράδειγμά μου, αυτοί μου δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας! Αν με αξιώσετε αυτήν την Κυριακή θα γίνω συνεχιστής του έργου τους!”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments