Thursday, April 25, 2024
HomeΠΟΡΟΣ"Καθαρή Πορεία - Σελίδα Αλήθειας": Η επιστολή του Γ. Δημητριάδη προς τον...

“Καθαρή Πορεία – Σελίδα Αλήθειας”: Η επιστολή του Γ. Δημητριάδη προς τον Σ. Μάνεση τον περασμένο Μάιο

Με στόχο την κατάρριψη των fake news και της παραπληροφόρηση, ο δήμαρχος Πόρου και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Δημητριάδης, δημιούργησε μια σελίδα στο facebook με τίτλο “Καθαρή Πορεία – Σελίδα Αλήθειας”.

Η πρώτη δημοσίευση στην εν λόγω σελίδα αφορά την υπόθεση της πλαζ του Ασκελίου, με τον κ. Δημητριάδη να αποκαλύπτει μια ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλε τον περασμένο Μάιο στον κ. Σπύρο Μάνεση, σχετικά με την υπόθεση και τους χειρισμούς όλων των πλευρών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη με την επιστολή προς τον κ. Μάνεση:

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του επιχειρηματία Κυριάκου Μάνεση με τον “αντίπαλο” συνδυασμό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και την πολιτικοποίηση συνεπώς του ζητήματος της παραχώρησης της πλαζ Ασκελίου, αναγκάζομαι να παρουσιάσω σήμερα το περιεχόμενο ηλεκτρονικής επιστολής μου προς τον κύριο Σπύρο Μάνεση στις 14.5.2023.

Την επιστολή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την διαβάσουν ολόκληρη και στην σελίδα “Καθαρή Πορεία – Σελίδα Αλήθειας”, την λειτουργία της οποίας εγκαινιάζουμε σήμερα. Στην σελίδα αυτή ο συνδυασμός μας θα δημοσιεύει επίσης στοιχεία για θέματα στα οποία υπάρχει παραπληροφόρηση και διασπορά fake news.

Στο κείμενο όπου υπήρχε αναφορά ονομάτων τρίτων προσώπων έχει γίνει αντικατάσταση μόνο με τα αρχικά ώστε να μην προκύπτει η ταυτότητά τους. Στην εν λόγω επιστολή υπήρχε και απάντηση του κυρίου Μάνεση, την οποία δηλώνω δημοσίως ότι δεν έχω καμία αντίρρηση να δημοσιοποιήσει ο ίδιος.

«Καλημέρα κ. Σπύρο,

Σας γράφω αυτή την επιστολή για να εκφράσω τα σημαντικά παράπονά μου για την στάση της οικογένειάς σας απέναντί σε εμένα, την δημοτική αρχή και τους συνεργάτες μου. Διευκρινίζω εισαγωγικά τα εξής: α) επιλέγω να επικοινωνήσω με εσάς, αφενός γιατί ο Κυριάκος έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί έγκυρα και έντιμα μαζί μου και αφετέρου επειδή έχω την καλύτερη άποψη για την έως σήμερα δική σας δυνατότητα συνεννόησης και εν τέλει λόγω της προσωπικής σχέσης που έχουμε οι δυο μας, β) επιλέγω τον έγγραφο τρόπο επικοινωνίας επειδή τα γραπτά μένουν και επειδή κάθε άλλος άμεσος δίαυλος είναι κομμένος από την πλευρά σας.

Στην ουσία του θέματος: Όπως έχω εκφράσει δημοσίως ήδη πριν γίνω Δήμαρχος, η θέση μου για τον τρόπο ανάθεσης της παραλίας Ασκελίου είναι ότι πρέπει να εκμισθώνεται ολόκληρη (όχι μόνο η κάτω ζώνη της αμμουδιάς) με διαγωνισμό. Αυτό το έχω γράψει, το έχω ψηφίσει και το έχω υποστηρίξει δημόσια ήδη από το 2012-13. Από την μεριά σας, γνωρίζατε ανέκαθεν την θέση μου αυτή και παρ’ όλα αυτά είχαμε έως σήμερα μία τίμια σχέση και έχαιρα της πολιτικής σας υποστήριξης και -θεωρώ- της προσωπικής και οικογενειακής σας εκτίμησης. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση γνωρίζετε ότι ο μόνος λόγος που δεν βγάλαμε άμεσα (ήδη από το 2015) σε διαγωνισμό την παραλία ήταν ότι δεν μπορούσαμε να εντάξουμε σε αυτόν την «επάνω ζώνη» στην οποία υπήρχαν οι χαρακτηρισμένες ως κατεδαφιστέες κατασκευές. Έτσι, κάναμε αρχικά ενέργειες νομιμοποίησης των κατασκευών και στην συνέχεια, αφού σιγουρευτήκαμε ότι αυτό δεν μπορεί να ευοδωθεί, μεθοδεύσαμε την κατεδάφισή τους προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί το σύνολο της παραλίας. Καθώς οι ενέργειες αυτές ήταν χρονοβόρες, συνεχίσαμε να παραχωρούμε κάθε χρόνο την κάτω ζώνη της παραλίας απευθείας σε εσάς, πράγμα που δεν ήταν μεν χαριστικό, ωστόσο σάς ευνόησε εκ του αποτελέσματος για 8 χρόνια. Σχετικά, θέλω να σάς θυμίσω την συνάντησή μας το 2015 στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου (οι δύο μας και ο κ. Αλιφέρης), καθώς και την επικοινωνία που έκανε μαζί μου πέρυσι τον Μάρτιο ο Κυριάκος και με παρακάλεσε να μην προχωρήσουμε τότε σε κατεδάφιση και στην συνέχεια σε διαγωνισμό, αλλά να το αφήσουμε για «του χρόνου» (πράγμα στο οποίο συμφώνησα αμέσως προκειμένου να μην χαθούν μήνες στην αρχή της σεζόν – και όχι βέβαια για να σας «ευνοήσω» – μάλιστα του είπα να προετοιμαστεί για τον διαγωνισμό και ότι εύχομαι να τον κερδίσει). Στις επικοινωνίες εκείνες, όπως και γενικότερα στην μεταξύ μας σχέση, νόμιζα ότι υπήρχε ένας αμοιβαίος σεβασμός και μια δεδομένη αίσθηση ικανοποίησης/ ευγνωμοσύνης από μέρους σας για την παρέλευση τόσων πολλών χρόνων κατά τα οποία εκ των πραγμάτων παίρνατε απευθείας την παραλία (πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν).

Από την μεριά μου, ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι αυτό δεν αποτελούσε μία κακώς νοούμενη εξυπηρέτηση προς εσάς και ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η καλή μας σχέση και η πολιτική στήριξή σας βασιζόταν στην από μέρους σας ψευδαίσθηση/ευσεβή πόθο ότι θα αλλάξω θέση για το θέμα και ότι εν τέλει θα έρθει η στιγμή που θα κάνω μαζί σας μια ξεκάθαρη συνδιαλλαγή κόντρα σε όλες τις αρχές μου και την δημόσια στάση μου! Γιατί αυτό ακριβώς αξιώνετε ως οικογένεια να κάνω τώρα! Και εφόσον δεν το κάνω, είδα το άλλο πρόσωπο της οικογένειας (Σπύρου/Κυριάκου)Μάνεση, για το οποίο πέφτω από τα σύννεφα!

Κύριε Σπύρο, επειδή εξακολουθώ να σας εκτιμώ προσωπικά, σάς γράφω τα πράγματα ως έχουν: Ο Κυριάκος την μία μέρα ήρθε στο γραφείο μου και συζητήσαμε κάποια πράγματα κλείνοντας την συζήτηση σε θετικό κλίμα (δεσμεύτηκα μάλιστα ότι αν χάνατε τον διαγωνισμό θα κάναμε μια απευθείας ανάθεση ενός μικρότερου χώρου για να μην μείνει το ξενοδοχείο χωρίς ξαπλώστρες) και την άλλη μέρα (ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού) κοινοποίησε αιφνιδιαστικά προσφυγή στο ΣτΕ τινάζοντας στον αέρα τον διαγωνισμό και την δυνατότητα έγκαιρης παραχώρησης της παραλίας για φέτος! Στην συνέχεια, με κάτι απαράδεκτους και αυτοκαταστροφικούς δικολαβίστικους χειρισμούς δημιούργησε δύο διαφορετικές αντιδικίες με το ΔΛΤ, ζητώντας με την μία να ανασταλεί και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και με την άλλη να ισχύσει ο διαγωνισμός που θα κέρδιζε αν δεν είχε κάνει προσφυγή ο ίδιος (!). Εδώ δεν πρόκειται απλώς για κακούς νομικούς χειρισμούς, αλλά μπαίνουμε στην σφαίρα του διπολισμού!

Την ίδια στιγμή, μου στέλνει συνεχώς μηνύματα μέσω τρίτων, αλλά δεν σηκώνει το τηλέφωνο όταν του τηλεφωνεί ο Αλέξης. Επίσης, το πλέον απαράδεκτο είναι ότι απειλεί επαγγελματικά, εκφοβίζει και εκβιάζει τον Τ. (τουλάχιστον 2 φορές – η τελευταία χθες 13.5.2023) και μου στέλνει μήνυμα μέσω του Τ. ότι θα χάσω 500 ψήφους!!! Λοιπόν κ. Σπύρο, τέτοιες ψήφους (όσες είναι) δεν τις θέλω!!! Και κακώς μου τις δίνατε αν βασίζονταν στην προσδοκία ότι κάποια στιγμή θα υποκύψω σε κάποιον εκβιασμό και θα αλλάξω την θέση μου (την οποία γνωρίζατε και αποδεχόσασταν) και ότι θα συρόμουν σε κάποιου είδους συνδιαλλαγή! Όπως είχα πει και στον Κυριάκο όταν συναντηθήκαμε, εγώ δεν είμαι αυτός ο Δήμαρχος που θα κάνει συνδιαλλαγή! Και όπως δεν θα κάνω με εσάς, δεν θα κάνω ούτε με κανέναν άλλο! Δεν θα βάλω τον αδερφό μου, τον κουμπάρο μου, τον Αντιδήμαρχό μου κτλ να φτιάξουν μια εταιρία για να πάρουν την παραλία, ούτε εκείνοι θα τολμούσαν να μου θέσουν μια τέτοια ιδέα, αλλά θα είμαι η εγγύηση ότι ο διαγωνισμός θα γίνει στα ίσια και όποιος τον κερδίσει θα λειτουργεί την παραλία τηρώντας όλους τους όρους!

Αν δεν σας κάνω, διαλέξτε εκείνους που είναι έτοιμοι να κάνουν συνδιαλλαγές. Αν είστε τυχεροί θα τις κάνουν πρόσκαιρα με εσάς και αργά ή γρήγορα θα χυμήξουν να κατασπαράξουν το φιλέτο μόνοι τους και εσείς θα ψάχνετε πάλι σανίδα σωτηρίας. Σχετικά με αυτό, να προσθέσω ότι ο Κυριάκος είπε χθες στον Τ. ότι εγώ θέλω να δώσω τον διαγωνισμό αλλού! Μα, είναι δυνατόν;;; Ντροπή!!!! Αν λέει (λέτε;) αυτά στους συνεργάτες μου, τι θα λέει άραγε σε τρίτους;

Να προσθέσω επίσης -αν δεν το έχετε εμπεδώσει- ότι η «παράταξη Κουτουζή» (Κ. Μούγιος) ψήφισε υπέρ του διαγωνισμού στο ΔΣ του ΔΛΤ. Άλλωστε, θεωρώ ότι κανένας υποψήφιος Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να έχει δημόσια την θέση ότι η παραλία θα παραχωρείται απευθείας στον Μάνεση. Επομένως, κάθε υποθετική εναλλακτική για εσάς θα μπορούσε να βασίζεται μόνο σε κάποια υπόγεια σκανδαλώδη συμφωνία.

Δεν μπορώ να παραλείψω επίσης από το ιστορικό των απαράδεκτων ενεργειών «σας», τις ακόλουθες:

1) Τα τηλεφωνήματα του Κ. και του Μ. που προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις κατεδαφίσεις! (παρεμπιπτόντως, εφόσον ως Ποριώτες συνεχίζουμε να ξοδεύουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο για προσωπικούς σκοπούς και δημιουργούμε τέτοιου είδους υποχρεώσεις, θα γίνει στον Πόρο μια βιομηχανική ζώνη που θα είναι όλη δική μας – εγώ δεν έχω ξενοδοχεία, αλλά όσοι έχουν ας υπολογίσουν την περιουσία τους -90%)

2) Τις τραμπούκικες παρεμβάσεις στην υπάλληλο της Κτηματικής και στους εργάτες που διενήργησαν τις κατεδαφίσεις. Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες παρά λίγο να τινάξουν στον αέρα όλη την διαδικασία και να εγκλωβιστούμε στον μονόδρομο να κατεδαφίσουμε και την προβλήτα ή η κατεδάφιση να μείνει στην μέση. Χάρη στον Αλέξη καταφέραμε ευτυχώς να σώσουμε την προβλήτα και να ολοκληρώσουμε την κατεδάφιση ώστε να είναι εφικτή η παραχώρηση της παραλίας.

3) Την συντελούμενη παράνομη κατασκευή τοιχίου–πεζουλιού στον χώρο της ΧΖΛ, η οποία μου θυμίζει αυτά που γίνονται στην Μύκονο. Ο επιχειρηματίας κάνει με τον τσαμπουκά αυτό που θέλει και όλες οι αστυνομικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια! Διευκρινίζω ότι ως Δήμος δεν έχουμε αρμοδιότητα αστυνόμευσης, συνεπώς τις δεκάδες καταγγελίες που μου έχουν απευθύνει οι περίοικοι τις παραπέμπω απλώς στο Λιμεναρχείο και την Αστυνομία. Αλλά ντρέπομαι για την κατάσταση! Το πλέον ακραίο που συνέβη, είναι ότι στο χθεσινό του τηλεφώνημα ο Κυριάκος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Τ. για εμένα επειδή το Λιμεναρχείο πηγαίνει και κάνει ελέγχους! Έπρεπε δηλαδή και εγώ να γίνω Κ. ή Μ. και να παρεμβαίνω να σας προστατεύω;;!!! Όχι εγώ κ. Σπύρο!!! Αν η συμπάθεια και στήριξή σας προϋπέθετε τέτοιες απαιτήσεις έχετε αυθαιρετήσει στις υποθέσεις σας και με προσβάλλετε! Εκτός αν έχει χαθεί κάθε αίσθηση μέτρου και ορθολογισμού από μέρους του Κυριάκου! Από μέρους σας όμως;;; Θέλω να σας δηλώσω, ότι, καθώς ο χώρος υπάγεται στην ΧΖΛ, το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρακολουθεί αδρανές τις ενέργειές σας (όπως και κανενός άλλου βέβαια). Εκτιθέμεθα, γινόμαστε ρεζίλι πολιτικά και παρανομούμε αν το κάνουμε! Με ποια λογική έχετε υποθέσει ότι το ΔΛΤ θα είναι αδρανές και δεν θα διασφαλίσει την τήρηση του νόμου στον χώρο αρμοδιότητάς του; Αναρωτιέμαι, επιδιώκετε συνειδητά να υπάρξει μια κλιμάκωση με αυτόφωρα, πρόστιμα κτλ ή έχετε κάνει την λάθος εκτίμηση ότι θα αναγκαστούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια φοβούμενοι ίσως το πολιτικό κόστος των «500 ψήφων» με το οποίο μας απείλησε ο Κυριάκος;

Ολοκληρώνοντας, σας γράφω δυο λόγια για το νομικό σκέλος και σας ζητώ να εμπιστευτείτε την γνώση μου και την αντίληψή μου, την οποία καταθέτω εγγράφως για να μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτήν και στο μέλλον: Η υπόθεση είναι ξεκάθαρη και είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούμε. Υπάρχει σαφής νομοθεσία και νομολογία. Και μάλιστα υπάρχουν δύο περιπτώσεις που ο δικηγόρος που διαλέξατε έχει χάσει ίδιες υποθέσεις κόντρα στο Λιμενικό Ταμείο (Άγκυρα και Κανάλι). Όπως επίσης έχει χάσει διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως τις αντιδικίες που έχει δημιουργήσει κόντρα στον Δήμο εκμεταλλευόμενος κατ’ επάγγελμα τους ευσεβείς πόθους και την νομική άγνοια αφελών επιχειρηματιών (Μ., Α., Ρ., Κ., Τ. κτλ). Είχα προειδοποιήσει τον Κυριάκο, αλλά αποδείχθηκε και ο Κυριάκος εξίσου αφελής. Θέλω να πιστεύω ότι εσείς δεν είστε και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που απευθύνομαι σε εσάς.

Κλείνοντας, θέλω να γνωστοποιήσω και απευθείας σε εσάς τις προθέσεις μας, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν σας έχουν μεταφερθεί:

– Η μόνη λύση για να αξιοποιηθεί φέτος η παραλία είναι να ανακαλέσετε άμεσα την προσφυγή στο ΣτΕ. Τονίζω ότι όσο δεν βγαίνει Απόφαση επί της αίτησης αναστολής, το Λιμενικό Ταμείο δεν επιτρέπεται να παραχωρήσει την παραλία με κανέναν τρόπο (ούτε με απευθείας ανάθεση ακόμα και αν τρελαινόμασταν ξαφνικά και θέλαμε να την κάνουμε). Με αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με την βεβαιότητα ότι η προσφυγή θα χαθεί, έχουμε διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή στον Κυριάκο ότι μόνη λύση είναι να την ανακαλέσετε.

– Αν δεν την ανακαλέσετε (πράγμα που είναι δικαίωμά σας και είναι σεβαστό), τότε πρέπει να περιμένουμε την Απόφαση. Όταν βγει, έχουμε διαμηνύσει εξ αρχής στον Κυριάκο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουμε σε απευθείας ανάθεση. Και θέλω να σας το επαναλάβω με τον πιο ειλικρινή και τίμιο τρόπο. Και μην κάνετε την λάθος υπόθεση ότι θα κάνουμε διαγωνισμό μέσα στο καλοκαίρι, γιατί θα ήταν σαν να τον στήνουμε, αφού μόνον εσείς μπορείτε πρακτικά να συμμετέχετε. Για τον λόγο αυτό είχαμε επίσης διαμηνύσει στον Κυριάκο ότι διαγωνισμός θα μπορούσε να γίνει μόνο αν ανακαλούσατε την προσφυγή έως την προηγούμενη βδομάδα.

– Από εδώ και πέρα, το πλάνο είναι η παραλία να μείνει ελεύθερη και να τοποθετήσει το Λιμενικό Ταμείο κοινόχρηστες ομπρέλες. Την απόφασή μας αυτή, μαζί με το αναλυτικό ιστορικό της υπόθεσης, θα την δημοσιοποιήσουμε με Δελτίο Τύπου. Καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να εξηγήσω δημόσια τι έχει συμβεί, ειδικά όταν έχω απέναντι έναν Κυριάκο που πολιτικοποιεί το θέμα. Δεν ξέρω αν εσείς τα γνωρίζετε όλα αυτά… Αν και εδώ έχετε κάνει την υπόθεση ότι θα φοβηθούμε κάποιο πολιτικό κόστος, σάς τονίζω ότι και αυτή η υπόθεση είναι εσφαλμένη. Με πλήρη ειλικρίνεια σάς λέω ότι ούτε φοβάμαι το πολιτικό κόστος, ούτε θεωρώ ότι θα υπάρχει ιδιαίτερο πολιτικό κόστος.

Εν κατακλείδι, για χάρη της παρούσας απευθείας επικοινωνίας μου μαζί σας και της ελπίδας μου ότι το σημερινό αδιέξοδο μπορεί να οφείλεται σε κακή κρίση και σε παρορμητικές επιλογές του Κυριάκου που δεν είναι σε γνώση σας και δεν έχουν την έγκρισή σας, σάς ενημερώνω ότι θα περιμένουμε μια βδομάδα ακόμα για την περίπτωση που όσα σας έγραψα σας κάνουν να παρέμβετε ώστε η προσφυγή να αποσυρθεί άμεσα.

Τέλος, θέλω να παρακαλέσω πάρα πολύ να φροντίσετε να μην υπάρξει από εδώ και στο εξής απολύτως καμία επικοινωνία του Κυριάκου με τον Τ. για το συγκεκριμένο θέμα. Αν θέλει ο Κυριάκος να συζητήσει το θέμα, υπάρχω εγώ και ο Αλέξης που είμαστε και ήμασταν πάντα στην διάθεσή του και στην δική σας.

Με ειλικρινή εκτίμηση, Γιάννης (14.5.2023)»

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments