Thursday, July 25, 2024
HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ Αη Γιώργης φόρεσε ξανά τα γιορτινά του για τη συναυλία Κουμαρίδη,...

Ο Αη Γιώργης φόρεσε ξανά τα γιορτινά του για τη συναυλία Κουμαρίδη, Ράπτη, Μπουτσικάκη

Κατ’ επιλογή ποριώτης ο τροβαδούρος και ερμηνευτής Δήμος Κουμαρίδης. Η εικόνα του με μια κιθάρα ή το μπουζούκι του, συναντάται πολύ συχνά σε παρέες σε καταστήματα εστίασης του Πόρου. 

Ο Δήμος είναι από τους τροβαδούρους που μπορεί να παίζει για πολλές ώρες, χάρη στις μουσικές γνώσεις του και το πλούσιο ρεπερτόριο του. 

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, ο Δήμος είχε την τιμητική του στο νησί που αγάπησε και τον αγαπά. 

Στα πλαίσια του Poros Arts Festival, ο Δήμος, συνοδευόμενος από τον εξαιρετικό μαέστρο και πιανίστα Ανδρέα Μπυτσικάκη και την απίστευτη ερμηνεύτρια Ευδοκία Ράπτη, χάρισαν μια απίστευτη μουσική βραδιά σε εκατοντάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στην γραφική πλατεία του Αγίου Γεωργίου, που τα τελευταία 9 χρόνια έχει καθιερωθεί ως ο περισσότερο αγαπημένος συναυλιακός χώρος στο νησί του Πόρου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συναυλία του Σαββάτου, ήταν η πρώτη συναυλία μετά την πανδημία, που μας στέρησε τις εκδηλώσεις για αρκετό καιρό. 

Αν και η συναυλία είχε ως τίτλο “Μουσικές του κόσμου”, κυριάρχησε το ελληνικό ρεπερτόριο με αγαπημένα νοσταλγικά τραγούδια, που συμπαρέσυραν το κοινό στο τραγούδι, γεμίζοντας τον χώρο συντροφικότητα. 

Η Ευδοκία Ράπτη εντυπωσίασε τον κόσμο με την υπέροχη φωνή της και την σκηνική της παρουσία και συστήθηκε στο κοινό του Πόρου, που την αποθέωσε και έδειξε πως θα επιθυμούσε να την ξαναδεί στο νησί σε συναυλία με το συγκρότημα της. Η Ευδοκία έδειξε πως μπορεί να ερμηνεύσει όλα τα είδη της μουσικής, το ίδιο εξαιρετικά, ενώ το υπέροχο χαμόγελο της και η αγάπη που εκπέμπει, κέρδισαν το κοινό. 

Ο μαέστρος Ανδρέας Μπουτσικάκης, διεύθυνε τα πάντα… Επικοινωνιακός, με χιούμορ και πολύ μεράκι, έκανε διάλογο με το κοινό, διηγήθηκε ιστορίες και συγκίνησε με την προσωπική ιστορία για την γνωριμία του με την αείμνηστη Βασιλική Κογιώνη, όταν τον είχε βοηθήσει στο Ναύπλιο το 1988, κατά την στρατιωτική του θητεία, δίνοντας του να φορέσει τα ρούχα του μακαρίτη πατέρα της, σε μια συναυλία. Μάλιστα της αφιέρωσε και ένα τραγούδι, υπό το συγκινημένο βλέμμα του συζύγου της Γιώργου Δημητριάδη. 

Ο Δήμος Κουμαρίδης έλαμπε από χαρά για την τιμή που του έκανε ο Δήμος Πόρου και η Καθετή, να διοργανώσουν αυτή την μοναδική συναυλία στον υπέροχο χώρο, αναγνωρίζοντας την συμβολή του στον Πολιτισμό του νησιού. Ο Δήμος δεν έκρυψε την συγκίνηση του που είδε τους φίλους τους ανάμεσα στο κοινό και προς το τέλος της συναυλίας κάλεσε τον ποριώτη καλλιτέχνη Χρήστο Παπαδόπουλο για να ερμηνεύσουν ένα ρεμπέτικό τραγούδι, όπως κάνουν στην καθημερινότητα τους στο νησί. 

Οι συναυλίες στον Άγιο Γεώργιο δεν θα μπορούσαν να καθιερωθούν, δίχως την συμβολή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, που με προθυμία, πάντοτε, παραχωρεί τις καρέκλες τις εκκλησίας και δίνει ηλεκτρικό ρεύμα για τις ανάγκες της συναυλίας. 

Όπως όλες οι εκδηλώσεις του Poros Arts Festival η συναυλία του Δήμου Κουμαρίδης, της Ευδοκίας Ράπτη και του Ανδρέα Μπουτσικάκη, ήταν αφιερωμένη στον αγώνα που δίνει η Βαλέρια και τον αγώνα που δίνει το νησί του Πόρου, κατά της βιομηχανοποίησης ιχθυοκαλλιεργειών. 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments