Thursday, July 25, 2024
HomeΠΟΡΟΣKKE για την παρέμβαση του Γ. Δημητριάδη: Η αποχή δεν είναι λύση,...

KKE για την παρέμβαση του Γ. Δημητριάδη: Η αποχή δεν είναι λύση, μαζική συμμετοχή και ισχυρό ΚΚΕ

Σε μαζική αποχή από τις εκλογές καλεί τους κατοίκους του Πόρου ο δήμαρχος Γ. Δημητριάδης! Αυτόν τον τρόπο βρήκε να υποδείξει ως έκφραση της εναντίωσης στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο, όπως καταγγέλλει, το 1/4 του Πόρου θα γίνει επισήμως βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) και θα διοικείται από μια πολυεθνική εταιρεία.

Οπως αναφέρει σε ανοιχτή του επιστολή, «ο Πόρος δεν θα είναι πλέον ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένα κέντρο ιχθυοκαλλιέργειας, και σταδιακά η τοπική επιχειρηματικότητα και η απασχόληση θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό. Δεν πρόκειται για κάποιο μακρινό σενάριο, αλλά για μια εξέλιξη που αν δεν την σταματήσουμε θα ολοκληρωθεί σε ελάχιστους μήνες (…) Μια εξέλιξη που όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν μέσα στο πρόγραμμά τους και μόνο κάποια μικρά κόμματα (ΜέΡΑ25, ΚΚΕ, κόμματα οικολογίας) έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σε αυτή».

Η Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ σε Γαλατά – Πόρο με δική της επιστολή απευθύνεται στους κατοίκους του νησιού, καλώντας τους να ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ, «τη γνήσια αντισυστημική δύναμη, τη μόνη ψήφο που μπορεί να τους τρομάξει!».

Να μην πέσουν στο «τριπάκι» να διαλέξουν ποιος επιχειρηματίας είναι καλύτερος! Οπως υπογραμμίζει, «ο λαός του Πόρου δεν πρέπει να ενστερνιστεί κανένα επιχειρηματικό σχέδιο από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους διαφόρων κλάδων που σκοπεύουν να βάλουν χέρι στην ομορφιά του νησιού και στην ισόρροπη ανάπτυξή του. Ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης, επειδή ακριβώς κίνητρο “ζωής” έχει το κέρδος, σχεδιάζει άναρχα και επενδύει όπου συμφέρει οικονομικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, δίχως να λογαριάζει επιπτώσεις στη ζωή μας, στην υγεία μας, στο περιβάλλον!».

Απαντώντας στο κάλεσμα του δημάρχου για μαζική αποχή, η Επιτροπή σημειώνει: «Πρέπει να πούμε: Ως εδώ! Η αποχή δεν είναι απάντηση στα επιχειρηματικά σχέδιά τους! (…) Αντικειμενικά όχι μόνο δεν δίνει απάντηση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις ιχθυοκαλλιέργειες, αντίθετα δηλώνει συνενοχή στη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού.

Γι’ αυτό, την Κυριακή 21/5 όλοι μαζικά στις κάλπες!

Η αποχή δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει αντιλαϊκή κυβέρνηση, με όποιο σχήμα κι αν βρεθεί. Γιατί τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν τον λαό υποταγμένο στα σχέδιά τους ή – στην καλύτερη περίπτωση – αδιάφορο και “ουδέτερο” στα σχέδια αυτά.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και ισόρροπη ανάπτυξη, με σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, χωρίς να διαταράσσεται το περιβάλλον. (…)

Γιατί και στον Πόρο θα μπορούσαμε να συνδυάζουμε σε χωροθετημένη περιοχή τις ιχθυοκαλλιέργειες, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αγροτική παραγωγή, η οποία έχει οδηγηθεί σε μαρασμό εξαιτίας των πολιτικών των κομμάτων που – είτε κυβέρνησαν είτε ήταν στην αντιπολίτευση – στήριξαν και στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΜέΡΑ25. (…)

Για όλα αυτά χρειάζεται να συμβάλουμε και εμείς εδώ στον Πόρο ώστε να ανέβει το ποσοστό του ΚΚΕ! Να εκλεγεί αγωνιστής βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων μετά από χρόνια!

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Να ζωντανέψουμε ξανά την ελπίδα, με δυνατό ΚΚΕ!».

Πηγή: rizospastis.gr 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments