Thursday, July 25, 2024
HomeΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕΑπάντηση του Δημάρχου Πόρου σε καταγγελία του υποψηφίου δημάρχου Γ. Κουτουζή σχετικά...

Απάντηση του Δημάρχου Πόρου σε καταγγελία του υποψηφίου δημάρχου Γ. Κουτουζή σχετικά με την απόφαση για το γήπεδο (βίντεο)

Με μια μακροσκελή ανάρτηση, αλλά και την παράθεση του επίμαχου αποσπάσματος του βίντεο της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, απαντά στην καταγγελία του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Κουτουζή σχετικά με το περιεχόμενο της  υπ’ αριθμ. 35/2023 Απόφασης του Δ.Σ. Πόρου με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα παραχώρησης χρήσης αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων του Κ.Ε. Πόρος από το Π.Ν. στον Δήμο Πόρου.

Το 14λεπτο βιντεοσκοπημένο απόσπασμα που ανάρτησε ο κ. Δημητριάδης, περιλαμβάνει την ανάγνωση της Απόφασης προς ψήφιση, μια μικρή διαβούλευση για το λεμβαρχείο και το αμαξοστάσιο και τη διαδικασία της ομόφωνης ψηφοφορίας.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Δημητριάδη και το σχετικό βίντεο:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΟΥΤΟΥΖΗ

Αφού ολοκληρώθηκε το Σαλόνι Σκαφών, οφείλω να απαντήσω στην δημόσια καταγγελία του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γ. Κουτουζή αναφορικά με την «χάλκευση» (κατά τους ισχυρισμούς του) του περιεχομένου της υπ’ αριθμ. 35/2023 Απόφασης του Δ.Σ. Πόρου με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα παραχώρησης χρήσης αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων του Κ.Ε. Πόρος από το Π.Ν. στον Δήμο (ΑΔΑ: ΨΨΒ0ΩΞΝ-ΞΤΦ). Η Απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. στις 21.3.2023 μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας περίπου 5 ωρών, κατά την οποία ο κ. Κουτουζής δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να εκφράσει την γνώμη του για το θέμα και να προσδιορίσει τα σημεία συμφωνίας ή διαφωνίας του με την εισήγηση. Αντιθέτως, με την ολοκλήρωση της συζήτησης πρότεινε «να αναβληθεί το θέμα για να το ψάξουμε» και όταν έφτασε η σειρά του να ψηφίσει επί της εισήγησης Δημάρχου ψήφισε τελικά ΝΑΙ.

Σημειώνεται την εισήγησή μου την είχα αποσταλεί ηλεκτρονικά 2 μέρες νωρίτερα σε όλους τους συμβούλους και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας την διάβασα ολόκληρη με την επισήμανση μικρών διαφοροποιήσεων τις οποίες υιοθέτησα μετά από διαβούλευση με τον επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Δ. Στρατηγό, ενώ έκανα μάταιη προσπάθεια να εκμαιεύσω τυχόν αντίστοιχες προτάσεις του κ. Κουτουζή. Τα παραπάνω μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω της σελίδας «Δήμος Πόρου – Ζωντανές Συνδέσεις» στο Facebook, ενώ το βίντεο της συνεδρίασης βρίσκεται αναρτημένο στο poros.gr και στην σελίδα του Δήμου στο youtube αποτελώντας αναμφισβήτητη απόδειξη για την ακρίβεια του περιεχομένου της Απόφασης. Για ευκολία στο παρόν παραθέτω το καθοριστικό τελικό απόσπασμα.

Σαν να μην έφτανε η παραπάνω στάση τους κατά την συνεδρίαση, ο κ. Κουτουζής και οι συνεργάτες του συνεχίζουν μέχρι σήμερα -ομαδικώς- την πολιτικά αυτοκαταστροφική τους στάση, κάνοντας τα εξής:

• Στις 23.3.2023, αφού η Απόφαση αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ο Δήμος εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναγράφονταν αναλυτικά όλα τα σημεία της, o κ. Κουτουζής δημοσιεύει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «…Η αρχική εισήγηση του Δημάρχου ήταν τόσο ουτοπιστικη… η παρέμβαση Στρατηγού… κατάφερε να πείσει το Δήμαρχο να δεχθεί τροποποιήσεις, κάτι που στην αρχή δεν το δεχόταν. Έτσι, με πιο ήπια αιτήματα, προχωρήσαμε στην ομόφωνη ψηφοφορία…».

• Με σχόλιό του στην ανωτέρω δημοσίευση Κουτουζή την ίδια μέρα, ο κ. Β. Ταρταράκης ισχυρίζεται κάτι τελείως διαφορετικό, γράφοντας: «…εμπιστεύτηκα τον Δήμαρχο και τον κ. Στρατηγό και πιάστηκα κορόιδο… κέρδισε με ψέματα και με κάλπικη βοήθεια…». Αργότερα, ο ίδιος ή ο κ. Κουτουζής διαγράφει το σχόλιο, το οποίο εξαφανίζεται.

• Με χρονοκαθυστέρηση 27 ημερών, στις 17.4.2023, ο κ. Κ. Γκιων δημοσιεύει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «…το Δ.Σ. …δεν ψήφισε θέματα που δεν αφορούσαν το γήπεδο και τα οποία είχε εισάγει ο Δήμαρχος προς ψήφιση… Επειδή …ήσαν άσχετα με το γήπεδο ζητήσαμε να αφαιρεθούν και να εστιάσουμε μόνο στο θέμα του γηπέδου και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με παρέμβαση του κου Στρατηγού συμφωνήθηκε να αφαιρεθούν και έτσι ψηφίσαμε την επίμαχη εισήγηση. Με έκπληξη είδα ότι η αρχική εισήγηση του Δήμαρχου δεν άλλαξε και μαζί με το θέμα του γηπέδου ψηφίσαμε και θέματα άσχετα. Εν ολίγοις εξαπατηθήκαμε και έγινε υφαρπαγή της ψήφου μας… Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα ζητήσω την ακύρωση των άλλων θεμάτων…». Σημειώνεται ότι κατά την ώρα της ψηφοφορίας ο κ. Γκιων χρειάστηκε να ερωτηθεί δύο φορές τι ψηφίζει, για να απαντήσει τελικά «ΝΑΙ με βαριά καρδιά!». Λίγο αντιφατικό βέβαια με τον μετέπειτα ισχυρισμό του ότι εκείνη την στιγμή ήταν ευχαριστημένος με την τελική εισήγηση…

• 44 μέρες μετά την συνεδρίαση (!), στις 4.5.2023, με νέα δημοσίευσή του, ο κ. Κουτουζής κάνει στροφή 180 μοιρών από την αρχική θετική του άποψη για την Απόφαση και έρχεται στην γραμμή Ταρταράκη-Γκιων, αναφέροντας: «…κατηγορηματικά δηλώνω ότι ο Δήμαρχος… παραπλάνησε το Δ.Σ. για το θέμα… Συγκεκριμένα… μετά από συμβιβαστική πρόταση του κ. Δ. Στρατηγού συμφωνήθηκε να αφαιρεθούν περιττά τμήματα αιτήματα της εισήγησης του κ. Δημητριάδη… Ο κ. Δημητριάδης συμφώνησε… Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι …δήλωσαν ότι θα συμφωνήσουν αφού πρώτα γίνει η τροποποίηση της εισήγησης και αφαιρεθούν τα συζητηθέντα περιττά τμήματά της. Έτσι ΟΛΟ το Δ.Σ. δείχνοντας εμπιστοσύνη στις προφορικές υποσχέσεις του κ. Δημητριάδη ψήφισε ομόφωνα την τροποποιημένη εισήγηση… ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Η εισήγηση ουδέποτε και σε ουδέν σημείο τροποποιήθηκε και η απόφαση που αναρτήθηκε… αφορά κατά λέξη την αρχική εισήγηση του κ. Δημητριάδη και όχι αυτήν που ψηφίστηκε…. Αυτό αποτελεί κατάφωρη παραποίηση… εμπαιγμό και προσβολή… Καταδικάζουμε και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε παρόμοιες αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές εκ μέρους του κ. Δημητριάδη…».

Καθώς οι δημοσιεύσεις αναφέρονται σε αποκυήματα φαντασίας των συντακτών τους, είναι δύσκολο να σχολιαστούν με τρόπο που δεν θα φανεί υποτιμητικός και σκληρός για τους συντάκτες τους και γι’ αυτό η παρούσα απάντηση περιορίζεται στην παράθεση των πραγματικών περιστατικών και του οπτικοακουστικού υλικού, τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια για εναλλακτικά συμπεράσματα σε όσους αφιερώσουν χρόνο να τα δουν.

Τονίζεται ότι κάθε σύμβουλος έχει δικαίωμα να προσβάλει μια Απόφαση του Δ.Σ. εντός 15 ημερών από την δημοσίευσή της (ά.227 του Ν.3852/2010), πράγμα βέβαια που δεν έκανε κανένας από τους τρεις ανεξάρτητους συμβούλους. Επίσης, κάθε πολίτης μπορεί να κάνει πειθαρχική καταγγελία, ή ακόμα και να καταφύγει στην ποινική δικαιοσύνη αν θεωρεί ότι ένας δημόσιος λειτουργός έκανε παράβαση καθήκοντος, πράγμα επίσης που δεν έκανε κανείς τους (ούτε ο κ. Γκιων βέβαια). Έτσι, μένουν μόνο οι μεγαλοστομίες και η παιδαριώδης προσπάθεια να παραπλανηθεί ένα περιορισμένο ακροατήριο που δεν έχει τον χρόνο ή την κατάρτιση να ελέγξει τα ντοκουμέντα της υπόθεσης και να ικανοποιηθεί ένα εξίσου περιορισμένο φανατικό ακροατήριο που είναι έτοιμο να χειροκροτήσει ακόμα και τον ισχυρισμό ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση.

Ζητώ συγνώμη που ταλαιπωρώ όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες με τέτοιες χαμηλού επιπέδου αντιδικίες στις οποίες αναγκάζομαι να μετέχω, αλλά είμαι υποχρεωμένος να απαντάω σε τόσο σοβαρές κατηγορίες.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments