Monday, May 20, 2024
HomeΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕΜε τέσσερις υποψηφιότητες η διεκδίκηση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων

Με τέσσερις υποψηφιότητες η διεκδίκηση του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων

Αρχίζουν να διαμορφώνονται τα σχήματα και οι υποψηφιότητες στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων. Με δεδομένες, μέχρι στιγμής, δύο υποψηφιότητες, προχωρούν με έντονους ρυθμούς οι πολιτικές ζυμώσεις και οι επαφές, που θα διαμορφώσουν τον τελικό, προεκλογικό χάρτη.

Ο σημερινός Δήμαρχος Σωτήρης Σούχλας, που διαδέχθηκε τον αείμνηστο Σπύρο Πολλάλη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αν και δεν έχει ανακοινώσει με σαφήνεια την υποψηφιότητα του, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος, ως συνεχιστής του οράματος του Σπ. Πολλάλη και φαίνεται ότι υποστηρίζεται στην ομάδα που τον στήριξε: Μαρία Μέλλου, Κώστα Λίτσα, Αναστασία Μάγειρα, την νέα σύμβουλο που ορκίστηκε, Σοφία Σκούρτη και τον Γιώργο Αναστασιάδη ως συμβούλους και τους προέδρους της Τροιζήνας, Θανάση Ντάνο, Δρυόπης, Γιώργο Μυλωνόπουλο, Καρατζά, Σπύρο Λίλο. Ερωτηματικό είναι τι θα κάνουν οι Ανδρέας Τζινιέρης, Σπύρος Λεσιώτης και Σοφία Θεοδωροπούλου, που δεν ψήφισαν για δήμαρχο τον Σωτήρη Σούχλα στην παραταξιακή ψηφοφορία.

Η άλλη υποψηφιότητα είναι του Τάσου Μούγιου, ο οποίος έχει κάνει γνωστή την υποψηφιότητα του από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο κ. Μούγος κινείται σταθερά με “ανοιχτά τα χαρτιά του” και ήδη έχει ανακοινώσει δεκαπέντε υποψηφίους που είναι οι Χρυσούλα Γαλουντζή, Ηλία Μανωλάκο, Γεωργία Ανδριανοπούλου, Μαρία Μπομπέτση, Στέλλα Σούχλα, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Γιάννη Λεβειδιώτη, Σωτήρη Σαμπάνη, Χαριτωμένη Χατζηαντωνά, Νίκο Κρίγκο, Ματίνα Γεωργίου, Μανώλη Γκούμα, Γιάννη Μούγιο, Μαρίνο Ηρειώτη και Σταμάτη Πανέρη. Σύμφωνα με πληροφόρηση μας, ο Τάσος Μούγιος θα ανακοινώσει κι άλλους υποψηφίους με την παράταξη του “Ενότητα & Ανάπτυξη Τροιζηνίας – Μεθάνων” τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την περιοχή, το παζλ συμπληρώνεται ως εξής:

Πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Κώστας Καραγιάννης, σε σύσκεψη δημοτικών και τοπικών συμβούλων, φημολογείται πως έχει αποφασίσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα , αφού έκανε ένα διερευνητικό κύκλο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, τον Κώστα Καραγιάννη υποστηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτρης Σαμπάνης, Γιώργος Καραγιάννης, Βασίλης Παντελής, Κώστας Λαζάρου, Χρυσούλα Ανδρέου, οι πρόεδροι, Αγίας Ελένης, Μαρία Μούγιου, Μεγαλοχωρίου, Γιώργος Χατζίνας, Κουνουπίτσας, Κώστας Μαργαρώνης, καθώς ο τοπικός σύμβουλος Μεθάνων, Θανάσης Λαζάρου, καθώς και οι Νίκος Μυλωνόπουλος, πρώην πρόεδρος Δρυόπης, ο Κώστας Πατουλιάς και άλλοι.


Ο τέταρτος υποψήφιος, θα είναι ο Σάββας Αθανασίου, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραγιάννη, έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Κεραμίδα και ήδη άρχισε τις επαφές και προγραμματίζει μια ανοιχτή συγκέντρωση, στην οποία θα ανακοινωθούν οι προθέσεις του και τα στελέχη που ακολουθούν την δημοτική παράταξη “ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία”, που είχε συμμετάσχει στις εκλογές του 2010 και του 2014.

Ερωτηματικό παραμένει η θέση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Ανεξαρτητοποίηση του Δήμου Μεθάνων, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες της, αλλά έχει εισηγηθεί και αποχή από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Το μόνο που απομένει να μάθουμε, είναι αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που διαρρέουν. 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments